• Slider Groot

Alzheimer Training

Home Instead Senior Care, de Amerikaanse moederorganisatie van Home Instead Thuisservice, heeft samen met mantelzorgers en wetenschappers een Alzheimer CARE-programma ontwikkeld. Het programma Alzheimer CARE leert u te doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw dementerende partner, vader of moeder veilig en verzorgd thuis kan blijven wonen.

Het programma wordt ondersteund door Alzheimer's Disease International, de wereldfederatie van Alzheimer Verenigingen, en bestaat uit twee bijeenkomsten die ingaan op: • de ziekte van Alzheimer, wat is dat? Verschillende vormen van dementie, veranderingen in gedrag en gevoel; • werken met levensverhalen en het levensboek; • technieken om met moeilijk gedrag om te gaan; • activiteiten om de oudere bij het alledaagse leven te blijven betrekken; • positieve ervaringen en een veilige leefomgeving. De training wordt gratis aangeboden en is met name bedoeld voor mantelzorgers die te maken hebben met een dementerende partner, vader of moeder.

Op 5 en 12 februari 2015 bent u van harte welkom om deze training te volgen. Beide avonden starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur .

Plaats: Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Alexanderpolder, Marten Meesweg 141, 3068 AV Rotterdam. Gemakkelijk bereikbaar via de metro (halte Alexanderpolder).

Nadere informatie over deze training kunt u krijgen door te bellen naar Rob Noldus van Home Instead Thuisservice Rotterdam, bereikbaar onder 010- 4521752. Via dit telefoonnummer kunt u zich ook aanmelden.

Kijk ook eens op  Mentorschap Nederland  goedVertegenwoordigd  rechtspraak