• Slider Groot

Vervangende mantelzorg en gezelschap door Mantelaar

Mantelaar is het bedrijf dat mantelzorgers ontlast door het koppelen van studenten in medische- en zorgberoepen aan iedereen die een mantelzorger heeft. Zo krijgt de mantelzorger wat meer tijd voor zichzelf. Mensen met een aanvullende verzekering krijgen vaak een deel van de kosten vergoed en met het Rotterdam Pakket van VGZ kan dat oplopen tot 60 dagdelen gratis per jaar. Er zullen niet veel cliënten van Mentorschap zijn met een mantelzorger maar zij kunnen de zorg van Mantelaar wel particulier inkopen met een uurtarief van €19,50 en een minimale afname van 2 uur per bezoek.

De studenten bieden gezelschap, zorg en praktische ondersteuning. Daarbij kan gedacht worden aan boodschappen doen, (samen) koken, hulp bij E-mail en social media, een spelletje doen, wandelen, begeleiding bij een bezoek aan de dokter en kleine huishoudelijke werkzaamheden.

Cliënten van Mentorschap hebben veelal een klein of geen netwerk en in die situaties zal een regelmatig bezoek en gezelschap van een student even het isolement doorbreken.

Wilt u meer weten over Mantelaar? Bezoek dan de site www.mantelaar.nl voor informatie, verhalen en filmpjes of neem contact op een van onze regioadviseurs:

Bronja Nijk | Rotterdam beneden de Maas en randgemeenten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-39588210

Cor de Graag | Rotterdam boven de Maas en randgemeenten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 - 11873071

Kijk ook eens op  Mentorschap Nederland  goedVertegenwoordigd  rechtspraak