• Slider Groot

Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. in de regionale dagbladen

Mentoren ondersteunen kwetsbare mensen om zelf regie over hun leven te houden

“Mevrouw Jansen verblijft in een zorginstelling. Ze begrijpt niet altijd (meer) zo goed wat er van haar verwacht wordt. Helaas heeft zij niemand in haar omgeving die voor haar belangen op komt. Er is weinig tot geen contact met de familie.”

Mentorschap Rotterdam e.o. is een stichting die mentorschap biedt op basis van vrijwillige inzet. De coördinatoren werven en trainen vrijwilligers, koppelen hen aan cliënten en geven ondersteuning bij de uitoefening van het mentorschap. De mentoren worden met zorg gekoppeld aan hun cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij het welbevinden van hun cliënt goed volgen en voor hen opkomen.

De behoefte aan mentoren bij ons in de regio groeit sterk en dat blijft de komende jaren zo. Veranderingen in de samenleving en in de zorg leiden ertoe dat mensen met dementie, een verstandelijke of psychische beperking er vaker alleen voor staan.

Soms kan een familielid of iemand uit het sociale netwerk mentor worden. Als er geen familie of netwerk is, dan is mentorschap op basis van vrijwillige inzet gewenst. Mentorschap Rotterdam e.o. wil deze kwetsbare mensen ondersteunen door hen te koppelen aan een mentor. Een mentor is de wettelijke, door de kantonrechter aangestelde vertegenwoordiger van zijn/haar cliënt.

Wat mentorschap precies is en wat een mentor doet, is een complex verhaal. U kunt voor informatie en contactpersonen kijken op onze website. Binnenkort starten wij weer met een nieuwe cursus voor nieuwe mentoren. ( 5 avonden van 19.00-22.00 uur op 13,21,27 maart en op 4 en 10 april)

Belangstelling of vragen over het mentorschap, neemt u dan contact op met:

Janneke Niemantsverdriet
Tel: 06-22961471
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WWW.MENTORSCHAP-ROTTERDAM.NL

Kijk ook eens op  Mentorschap Nederland  goedVertegenwoordigd  rechtspraak