• Slider Groot

Vloggen of bloggen?

Wat is het verschil tussen bloggen en vloggen?

Een BLOG is een verhaal en een VLOG is een video.

Wij zijn op zoek naar mentoren die hun ervaringen willen delen. In een VLOG of in een BLOG.

Vervolgens delen wij dit op onze website, Facebook of LinkedIn. Omdat niet iedereen weet hoe het er achter de schermen aan toegaat, vinden wij het leuk om u een kijkje in de keuken te geven.

Wij stellen uw hulp of tips op prijs.

Bij interesse stuur een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een kijkje in de keuken van onze mentor Rietje Schurink.

Eén van mijn eerste cliënten is een jonge vrouw van 20 jaar met een verstandelijke leeftijd van een kind van ongeveer 3 jaar. Een gezellig persoon met prachtige bruine ogen. Ze heeft een beperkte woordenschat en praat onduidelijk. Waarbij komt dat ik zelf nogal doof ben. Ze communiceert vaak met gebaren die ik niet altijd begrijp. Onze gesprekken vragen veel geduld van ons beiden.

We gaan naar Villa Zebra, een soort semi-cultureel kinderparadijs. Het zou ergens langs de Maas moeten zijn, maar waar? We lopen gearmd over een groot plein. Ik zeg: “Nou we gaan maar even aan iemand vragen waar we naartoe moeten’. Vervolgens slaat ze een kreet uit die echoot tussen de bebouwing “De Damschreeuwer” zou jaloers geweest zijn op het effect. Iedereen rondom ons heen staat verstijfd stil. Nee, er vallen geen drangrekken om. Want die staan er niet. Maar we krijgen de genoemde aanwijzingen. Ze heeft het toch maar weer mooi voor elkaar gekregen. Even later stappen we het bedoelde gebouw binnen.

Een andere keer gaan we naar een familievoorstelling in Ridderkerk. We zijn netjes op tijd. Maar wat blijkt, de aanvangstijd stond verkeerd aangekondigd in het buurtkrantje. Dus dan maar wachten! We besluiten maar zo lang naar mijn huis te gaan. We rijden langs een pompstation. Een bezoekje daaraan is vaste prik. Kauwgom kopen is voor haar een traktatie. Bij mij thuis kruipt ze onder het plaid op de bank en gaat opgekruld televisie kijken. Het is ongeveer etenstijd, dus in overleg worden boterhammen klaargemaakt en staan mes en vork binnen handbereik.

Ze is vaak moe. Vorige keer viel ze in slaap. Nu eet ze nauwelijks, kijkt geen televisie en ligt met haar rug naar mij toe. Ik laat het maar zo. Later rijden we terug naar het huis en ik krijg ook een kauwgompje. Dan zie ik, dat het potje bijna leeg is. Heeft ze toch half onder dat deken al die tijd heerlijk liggen smullen! Geen wonder dat ze niet wilde eten.

Een overleden zus van mijn moeder zei altijd, dat kauwgom aan de binnenkant van je darmen blijft plakken. We zijn overgeschakeld op tic tacs.

Kijk ook eens op  Mentorschap Nederland  goedVertegenwoordigd  rechtspraak