• Slider Groot

Lees de laatste ontwikkelingen over Mentorschap Rotterdam en relevante nieuwsfeiten en ontwikkelingen.

Vaste telefoonnummer Stichting Mentorschap Rotterdam e.o.

Via oude internetsites komt u soms ons oude vaste telefoonnummer tegen.
Dit telefoonnummer (010-207 03 17) is enige tijd niet meer in gebruik. 

Onze telefoonnummers waar u ons op kunt bereiken zijn:

Coördinator:  
Anita Haveman 06 - 2501 5131
Janneke Niemantsverdriet 06 - 2296 1471
Secretariaat:   06 - 2296 1551                    

Nieuws van de vriendendiensten Stichting Corridor

Klik hier voor de nieuwsbrief van de vriendendiensten van stichting Corridor.

De vriendendiensten zijn maatjes projecten voor en door Rotterdammers.

De vriendendienst Rotterdam richt zich met name op deelnemers met een psychiatrische achtergrond, de vriendendienst West en Hoogvliet werken breder als netwerk voor en door de buurt.

Indien u vragen heeft en/of mensen wilt aanmelden voor de vriendendienst, neem contact op, telefoon  010 262 17 56 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuw bestuurslid Stichting mentorschap Rotterdam e.o.

Het bestuur van de Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. heeft in de vergadering van 23 augustus Jan van de Velde benoemd als bestuurslid.

Jan is al enige tijd mentor en wilde graag in de vacature voorzien.

Een vacature die ontstaat door het aftreden van Mirjam Verhage. Zij was 8 jaar als bestuurslid aan de Stichting verbonden en heeft als zodanig de zittingstermijn volledig “opgebruikt”.

Het bestuur is verheugd op zo`n korte termijn gebruik te kunnen maken van de deskundigheid en ervaring van Jan en ziet de samenwerking met enthousiasme en vol vertrouwen tegemoet.

Jan zal zich in de volgende nieuwsbrief zelf voorstellen. 

MEE Trend- en Signaleringsrapportage 2017

De cliëntondersteuners signaleren bij de ondersteuning van mensen met een beperking en chronisch zieken dat deze mensen vaak knelpunten ervaren bij de uitvoering van de wetten waarin de zorg en ondersteuning geregeld zijn. Deze signalen zijn verzameld in de MEE Trend- en Signaleringsrapportage 2017.

Dit rapport geeft een indringend beeld van de belangrijkste knelpunten waar mensen met beperkingen mee te maken hebben. Zij voelen zich niet gehoord en moeten hard vechten en lang wachten om de zorg en ondersteuning te krijgen die zij nodig hebben, terwijl het voor deze groep al genoeg inspanning kost om naar vermogen mee te doen. In het rapport geven we daarvan voorbeelden van uit de praktijk. 

Via de link is een kortere publieksversie te downloaden. https://www.mee.nl/publicaties/beperkingen-en-clientondersteuning/mee-trend-en-signaleringsrapportage-2017-rapport

Huisarts negeert mentor

Onderstaand citaat komt uit het blad 'Medisch Contact' van 18 april 2017. Een huisarts heeft een berisping gekregen omdat de mentor werd genegeerd. 

Een inmiddels overleden 91-jarige patiënte met dementie kwam na een ziekenhuisopname in een verzorgingshuis terecht en in de praktijk van deze huisarts (verweerder). De mentor liet de huisarts schriftelijk weten dat moeder terughoudend medisch beleid wenste. Nadat de verzorging haar met verlammingsverschijnselen aantrof, stuurde de huisarts haar toch naar het ziekenhuis. Het insturen naar het ziekenhuis, onder andere zonder overleg met de mentor en zonder spoedvisite, was onvoldoende zorgvuldig. De huisarts is voorts verantwoordelijk voor het, zonder overleg met de mentor, voorschrijven van antibiotica aan patiënte door een huisarts in opleiding. Zo heeft de huisarts op een aantal punten de rol van de mentor als wettelijk vertegenwoordiger genegeerd. Een berisping volgt.

Training nieuwe mentoren

Op woensdagavond 14 juni werd er een 1ste training aangeboden aan 6 nieuwe mentoren. Niels Smoor en Margriet Maris vertelden over de wet- en regelgeving én de dagelijkse praktijk waar mentoren mee te maken krijgen. In oktober 2017 wordt de training vervolgd.

Informatiebijeenkomst SBB Zomerland

Op 10 mei waren mentoren van Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst bij SBB Zomerland. De presentatie, die werd gegeven door José Verhoef en Elma Dogge, gaf een duidelijk beeld van de visie en de werkwijze van SBB Zomerland. José Verhoef, directeur van SBB Zomerland, gaf aan dat het heel plezierig was om kennis te maken met de mentoren van de stichting en ervaringen met elkaar te delen. Jeanette Wagenaar van Stichting Zuidwester gaf op deze avond duidelijkheid over de processen bij de Zorginstelling.

Kortom een waardevolle avond. Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage. 

Meer informatie vindt u op: http://sbbzomerland.nl/

Informatiemiddag bewindvoering

Dinsdag 16 mei 2017 organiseerde Stichting Mentorschap Rotterdam een thema-bijeenkomst voor de mentoren over bewindvoering. Dit onderwerp staat ieder jaar op de agenda van bijscholing en ook ieder jaar is de belangstelling van mentoren groot en levert het interessante discussies op. Met dank aan Froukje Konijnenberg en Agnes Zwanenburg.

Alzheimer Training

Home Instead Senior Care, de Amerikaanse moederorganisatie van Home Instead Thuisservice, heeft samen met mantelzorgers en wetenschappers een Alzheimer CARE-programma ontwikkeld. Het programma Alzheimer CARE leert u te doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat uw dementerende partner, vader of moeder veilig en verzorgd thuis kan blijven wonen.

Het programma wordt ondersteund door Alzheimer's Disease International, de wereldfederatie van Alzheimer Verenigingen, en bestaat uit twee bijeenkomsten die ingaan op: • de ziekte van Alzheimer, wat is dat? Verschillende vormen van dementie, veranderingen in gedrag en gevoel; • werken met levensverhalen en het levensboek; • technieken om met moeilijk gedrag om te gaan; • activiteiten om de oudere bij het alledaagse leven te blijven betrekken; • positieve ervaringen en een veilige leefomgeving. De training wordt gratis aangeboden en is met name bedoeld voor mantelzorgers die te maken hebben met een dementerende partner, vader of moeder.

Op 5 en 12 februari 2015 bent u van harte welkom om deze training te volgen. Beide avonden starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur .

Plaats: Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Alexanderpolder, Marten Meesweg 141, 3068 AV Rotterdam. Gemakkelijk bereikbaar via de metro (halte Alexanderpolder).

Nadere informatie over deze training kunt u krijgen door te bellen naar Rob Noldus van Home Instead Thuisservice Rotterdam, bereikbaar onder 010- 4521752. Via dit telefoonnummer kunt u zich ook aanmelden.

Nieuwe beloningsregels voor curator, bewindvoerder en mentor

Staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft eenduidige regels vastgesteld voor de beloning van curatoren, bewindvoerders en mentoren. Daarmee komt een eind aan de huidige praktijk waarbij kantonrechters de beloning vaststellen op grond van de aanbevelingen van het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK). Dit blijkt uit de toelichting op de ministeriële regeling die in de Staatscourant is gepubliceerd en op 1 januari 2015 ingaat.

De nieuwe regeling neemt het bezwaar weg van de huidige werkwijze dat de vaststelling van de beloning niet bindend is voor de individuele kantonrechter. Zo komt het voor dat curatoren, bewindvoerders en mentoren die in verschillende arrondissementen werkzaam zijn, ondanks de richtlijnen van het LOVCK toch met verschillen in beloning te maken krijgen. De bewindsman wil dat voorkomen door introductie van een uniforme regeling. Link naar het artikel van de overheid

Mentorschap: werk met een serieuze tint

Door de dichtbijredactie, Anne-Rose Hermer. ROTTERDAM - Iedereen heeft recht op persoonlijke belangenbehartiging. Een prachtige uitspraak van Janneke Niemantsverdriet, coördinator van de Stichting Mentorschap. Helaas hebben niet alle mensen iemand 'in voorraad' die dit kan doen. Dan komt de mentor om de hoek kijken. 

Persoonlijk
Voor de duidelijkheid: een bewindvoerder beheert financiën, een mentor komt op voor iemands persoonlijke belangen. Meestal neemt een kind, familielid of kennis dit op zich. In sommige gevallen zijn er familieproblemen, of is iedere gegadigde al overleden. 'Mensen worden steeds ouder. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld verstandelijk beperkten. Als hun ouders op leeftijd komen, dan willen ze dat een ander alvast een beetje het stokje overneemt. Voor psychiatrisch patiënten geldt dat ouders vaak 'gewoon ouders' willen zijn, en niet iemand die bepaalde beslissingen neemt. Nog vaker betreft het mensen die vergeetachtig zijn of dementerend zijn die een mentor krijgen.'

Serieus
Een vrijwilliger voor het mentorschap kiest, moet rekening houden met het serieuze karakter. Mentorschap wordt toegewezen door de Kantonrechter. Het is een taak die je soms voor jaren op je neemt. De mentor gaat bijvoorbeeld mee naar het ziekenhuis, of ziet toe op daadwerkelijke uitvoering van een behandelplan. Degene waarover je mentor bent, kan dat zelf niet meer.

Mensen kunnen enorm opknappen als ze een mentor krijgen. Er komt immers weer iemand langs. Soms kijkt er niemand meer naar hen om, zuiver omdat de familie het niet meer aan kan. Of omdat alle dierbaren overleden zijn. Een enkele keer is de mentor zelfs de enige op de crematie. Overigens neemt de mentor geen beslissingen over leven en dood."asis training Iedere potentiële mentor krijgt een basiscursus over wet- en regelgeving en over de mensen en situaties die op je pad komen. Soms haken cursisten af omdat ze schrikken van wat hen te wachten staat. Overigens worden mentor en beoogd kandidaat eerst vijf weken op proef aan elkaar gekoppeld. Geen klik? Dan gaat het niet door. Interesse om mentor te worden? 

Radio spot, de heer Nico Heinsbroek op NPO 1

Klik hier voor het beluisteren van de radio spot van de directeur van Mentorschap Nederland, de heer Nico Heinsbroek op NPO 1.

Training nieuwe mentoren

De afgelopen maanden heeft Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. aan de weg getimmerd. Er komen veel nieuwe aanvragen binnen voor een mentor en dat zorgt dat wij nog een aantal nieuwe mentoren kunnen inzetten. De radio campagne op RTVRijnmond heeft effect want er zijn een aantal nieuwe aanmeldingen. Ook de interviews, uitgezonden op NPO1 in de zomer, levert reactie op.

Wij zijn erg blij dat in oktober de training start met een grote groep gemotiveerde vrijwilligers die graag als mentor aan de slag willen.

De training start 25 oktober en duurt tot en met 22 november. Op de laatste avond ontvangen de mentoren van het bestuur van de Stichting een certificaat.

Mentorschap Rotterdam e.o. op Facebook

Sinds 3 weken heeft Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. een professionele ‘non-profit’ facebook pagina. Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. U vindt hier alle nieuwtjes van de Stichting maar ook informatie over ontwikkelingen in de zorg en zaken die het mentorschap aangaan.

Aan een ieder de vraag om deze pagina te volgen / leuk te vinden. Onze Facebook pagina

Feuilleton op NPO 1

Luistert u wel eens naar het radioprogramma Nieuws & Co op NPO 1?
Wij hebben voor u dé luistertip voor de zomer 2017.

In de week van 24 juli - 28 juli wordt de feuilleton met als titel: ‘Stichting Mentorschap Rotterdam In De Praktijk’ uitgezonden. Tussen 17:15 uur en 17:30 uur hoort u verschillende mentoren van Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. met liefde en enthousiasme praten over hun werk als vrijwillig mentor. Zij worden in de reportage gevolgd tijdens hun werkzaamheden als mentor door verslaggever Marc-Robin Visscher.

Ed van 't Zand wint kaartjes voor de musical De Marathon

Namens RTV Rijnmond mocht Stichting Mentorschap Rotterdam eo vrijkaartjes weggeven voor de musical de Marathon op 15-06-2017. De gelukkige winnaar was Ed van 't Zand. 

Home Instead

Heeft uw klant geen of een zeer beperkt netwerk? Zou u het fijn vinden als uw klant vaker persoonlijke aandacht krijgt? Dan kan Home Instead Thuisservice een oplossing zijn. Home Instead heeft als doel het verhogen van de kwaliteit van leven van met name senioren. Een bijzondere doelgroep daarbinnen zijn de senioren met dementie. Wij kunnen hen ondersteunen in de thuissituatie, maar ook als zij in een verpleeghuis verblijven, kunnen wij van toegevoegde waarde zijn en zin geven.

Wij bieden maatwerk. Bij ons bepaalt de klant wanneer we komen, wie er komt en wat we komen doen. De optimale match tussen de klant en onze medewerkster is bepalend. Wij bieden een hoge kwaliteit van dienstverlening en geven echt persoonlijke aandacht. Onze dienstverlening kan vanuit een Persoonsgebonden Budget betaald worden of uit de Wet Langdurige Zorg, maar uiteraard ook particulier.

Interesse gewekt? Neem, geheel vrijblijvend, contact op met Rob Noldus, 010-4521752 of 06-57559331. Reeds enkele mentoren gingen u voor.

Coördinator met pensioen

Op 12 mei jl. is Ineke Suikers, na ruim 6,5 jaar werkzaam te zijn geweest als coördinator, met vervroegd pensioen gegaan. Dit is “gevierd” (want ze zal node worden gemist) tijdens een gezellige bijeenkomst in het restaurant van woonzorgcentrum “De Burcht” in Rotterdam.

De middag werd door vele mentoren, hulpverleners, maatschappelijk werkers etc. bijgewoond en op verzoek van Ineke werd er, na het welkomstwoord van de bestuurslid van Mentorschap Rotterdam e.o., de heer Geers, een presentatie gehouden door Stella Braam. Zij is schrijver van het boek “Ik heb Alzheimer: verhaal van mijn vader”. Stella legde via een gefingeerde treinreis, waarin de verschillende stations de diverse stadia van deze ziekte illustreerden, uit hoe haar boek tot stand is gekomen. Indrukwekkend, dat zeker en in het bijzonder omdat haar vader - toen hij dat nog kon - verschillende relevante onderzoeken hiertoe heeft verricht.

Na deze presentatie haalde de heer Nico Heinsbroek, directeur van Mentorschap Nederland allerlei herinneringen op en roemde Ineke om de vele initiatieven die zij toonde gedurende haar coördinatorschap. “Je was een vrouw van het eerste uur, een pionier!”, prees Heinsbroek haar, die zijn korte toespraak eindigde met een favoriete spreuk van Ineke: Spijt? Zund van de tijd…

Hierna sprak Ina Fortgens namens de mentoren waar Ineke coördinator van was, enkele woorden. Zij deed dit onder meer door als metafoor voor het vervroegd pensioen een boekje te gebruiken en te overhandigen waarmee zij aangaf, dat er straks in het leven van Ineke een nieuw hoofdstuk of zelfs een heel nieuw boek te lezen zal zijn.

De heer Geers sloot het officiële gedeelte van deze aangename middag af met een enkele anekdote en het danken van Ineke voor haar enorme betrokkenheid en inzet voor het Mentorschap. Bloemen en wijn werden overhandigd, waarna er nog een genoeglijk uurtje kon worden doorgebracht met een hapje en een drankje en - niet in de laatste plaats - de gelegenheid werd geboden Ineke persoonlijk gedag te zeggen.

 

Betrokken beslissen voor een ander

Een informatief artikel met Ineke Sulkens coördinator Mentorschap Rotterdam e.o. Het artikel staat in op bladzijde 67 van het MVZ magazine. [red. helaas kunnen wij niet rechtstreeks doorlinken] klik hier

Mini Symposium Wijziging Wet Mentorschap

Belangrijkste wijzigingen: - Introductie kwaliteitseisen + controle hierop  - De mogelijkheid van benoeming van rechtspersonen tot curator en mentor - Verduidelijking taakomschrijving wettelijk vertegenwoordigers, w.o. de mentor - Wijziging van de publicatieverplichting bij curatele en meerderjarigenbewind - Opheffing onnodige verschillen.

De presentatie van deze bijeenkomst: Mini Symposium Rotterdam.pdf

Als vrijwilliger een stem geven aan stemloze client

Mentorschap. Wanneer de familie geen wettelijke verantwoordelijkheid kan bieden voor een zieke, komt Stichting Mentorschap kijken.

Ik wilde altijd al vrijwilligerswerk doen, maar de vraag is dan natuurlijk wat.” Aan het woord is Erwin Isijk (39). Isijk is inmiddels bijna acht jaar als vrijwilliger werkzaam bij Stichting Mentorschap. Deze stichting bemiddelt bij het vinden en inzetten van een mentor bij meerderjarigen die door een geestelijke of lichamelijke beperking geen besluiten kunnen nemen over behandeling, verpleging, verzorging of bijvoorbeeld begeleiding.

Isijk vertelt: “Momenteel ben ik mentor van een persoon van Kaapverdiaanse afkomst die dementerend is. Normaal gesproken zijn familieleden de wettelijke vertegenwoordigers van zo’n cliënt. Deze man heeft echter geen familie die hem kan vertegenwoordigen. Hij heeft een dochter maar die woont in Portugal en daar heeft hij geen contact mee.” In dit soort situaties komt Stichting Mentorschap kijken. De cliënt wordt gekoppeld aan een vrijwillige mentor en wanneer er een klik is tussen de twee wordt de mentor officieel door de kantonrechter beëdigd als de wettelijk vertegenwoordiger van de cliënt.

“Ik zorg ervoor dat deze man de juiste zorg krijgt”, vertelt Isijk. “Ik bespreek met hem op welke manier hij verzorgd wil worden, bijvoorbeeld hoe laat hij wil douchen. Dat leg ik daarna weer voor in het verpleeghuis.” De cliënt waar Isijk mentor van is spreekt Portugees als moedertaal en door zijn dementie weet hij zich in het Nederlands niet uit te drukken. “Ik spreek zelf Spaans”, legt Isijk uit. “Dat heeft veel raakvlakken met het Portugees.”

Isijk geeft toe dat het mentorschap tijd kost. “Ik zou in die tijd inderdaad andere dingen kunnen doen, zoals afspreken met mijn vrienden. Maar mijn cliënt voelt als een familielid. Hij kijkt uit naar mijn komst. Hij is heel communicatief en praat graag.” Het stoffige imago dat vrijwilligerswerk heeft vindt Isijk volkomen onterecht. “Het is juist heel leuk. Ik ben blij dat ik me nuttig kan maken.”

Dag van de Mentor 2017

Op 28 oktober 2017 organiseren de regionale stichtingen mentorschap samen met het landelijke bureau weer de jaarlijkse Dag van de Mentor.

Al onze mentoren zijn dan van harte welkom in ‘De Reehorst’ in Ede. 

Het thema van de dag is: 'Mijn kracht als mentor’.

Over persoonlijke kracht, ontmoeting en leiderschap.

Als mentor krijg je te maken met het spanningsveld tussen enerzijds de vraag, behoefte en noodzaak van zorg voor je cliënt en anderzijds het zorgaanbod.

Op deze Dag van de Mentor willen we handvatten aanreiken hoe met dit spanningsveld om te gaan. De mentoren ontvangen half september de officiële uitnodiging met het programma. In de uitnodiging ook meer informatie over het vervoer waar gebruik van kan worden gemaakt op deze dag.

AOW tegoed met Rotterdampas

De gemeente Rotterdam stelt het AOW-tegoed beschikbaar voor Rotterdammers die op 1 maart 2017 recht hebben op AOW en een kleine beurs hebben. Dit tegoed van € 300,- per huishouden, wordt gestort op de Rotterdampas. Het AOW-tegoed is te besteden bij de aangesloten winkels en in het openbaar vervoer. Voor meer informatie, zie de link. http://www.aowtegoed.nl/

Intentieverklaring tegengaan ouderenmishandeling

De gemeenten Goeree-Overflakkee, Nissewaard, Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis pakken samen het probleem ouderenmishandeling aan. Op woensdag 28 juni heeft Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. tijdens de startbijeenkomst "Ouderenmishandeling ons een zorg?!" de intentieverklaring getekend voor het oprichten van een lokale Alliantie. Een goede start om samen met onze mentoren (financieel) misbruik bij ouderen aan te pakken.

Yvonne de Wit wint kaartjes voor de musical De Marathon

Namens RTV Rijnmond mocht Stichting Mentorschap Rotterdam eo vrijkaartjes weggeven voor de musical de Marathon op 16-06-2017. De gelukkige winnaar was Yvonne de Wit. 

Informatiewijzer Dementie

Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. heeft voor iedere mentor een Informatiewijzer Dementie besteld. Deze wordt u in de loop van de tijd overhandigd door de coördinatoren of u krijgt deze thuis gestuurd. Kijkt u ook eens op de website

Waarom een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)?

Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van uw taak als mentor. Wij zijn verplicht om van alle mentoren een geldige VOG in ons bezit te hebben. Na 5 jaar moeten wij weer opnieuw een VOG aanvragen bij ‘Dienst Justis’. De VOG is gratis. Wanneer u in aanmerking komt voor een (nieuwe) VOG volgen wij de onderstaande procedure:

 • Stichting Mentorschap Rotterdam eo vraagt de VOG aan voor al onze mentoren bij Justis. Wij sturen de mentor hier een email over, zodat hij/zij op de hoogte is.
 • 'Justis’ ontvangt de aanvraag.
 • ‘Justis’ screent de aanvraag.
 • ‘Justis’ stuurt een email aan de mentor over de aanvraag.
 • De mentor dient binnen twee weken de link te activeren die in de mail van ‘Justis’ staat.  U heeft hiervoor uw DigiD nodig.
 • U ontvangt de originele VOG via post. Wij vragen  u om deze aan ons op te sturen. Zo maken wij uw dossier compleet. 

15 jarig jubileum Mentorschap Rotterdam gevierd

Op 25 november 2015 ontmoetten ruim 100 mensen elkaar in de Ds.J.J.Buskesschool voor een feestelijke, maar ook inhoudelijke viering van het 15-jarig bestaan van Mentorschap Rotterdam e.o.

Veel mentoren, maar ook maatschappelijk werkers, bewindvoerders, een arts en een rechter kwamen samen om er een mooie middag van te maken. Na de inleiding door kantonrechter mw. mr. C.H. Kemp- Randewijk, die met humor uitleg gaf over wat er allemaal op ons af gaat komen de komende periode als gevolg van de nieuwe wet en haar waardering uitsprak voor het werk van de mentoren, werden we verrast door diverse scènes van de theatergroep Zorgbehang. Met muziek, tekst en dans gaven zij ons een alternatief kijkje in de zorgwereld.

Opgewarmd door deze bijzondere introductie konden de deelnemers kiezen uit maar liefst tien verschillende workshops gegeven door deskundigen op diverse gebieden, variërend van ‘persoonlijkheidsstoornissen’ tot ‘levenstestament’.

Na afloop viel er veel bij te praten bij een hapje en een drankje. De combinatie van ontmoetingen met andere betrokkenen, de goed bezochte workshops en de gezellige ontvangst maakten dit 15-jarig jubileum tot een uiterst geslaagde middag.

Enkele presentaties zullen onder Informatie/ Nieuwsbrieven geplaatst worden.
Foto’s Dirk W. de Gelder - Dirk doet naast het mentorschap ook “Fotografie voor goede doelen en voor nul euro’s”

DSC 6681
DSC 6684
DSC 6662
DSC 669111
DSC 6711

Workshops Conferentie 15 jaar Mentorschap Rotterdam e.o.

 1. MEE Rotterdam Rijnmond; Workshop “leven met een licht verstandelijke beperking”
 2. MEE Rotterdam Rijnmond; Workshop “leven met een visuele beperking”
 3. MEE Rotterdam Rijnmond; Workshop “leven met een auditieve beperking”
 4. Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond Team Ouderen; Workshop “ouderen-mishandeling"
 5. Hereditas-Dhr. Boudewijn Gonsalves; Workshop “levenstestament”
 6. Geriater Dr. A. Arends; Workshop “Vermoeden van dementie, en dan?”
 7. Stichting Humanitas-Financiële Dienstverlening; “Workshop bewindvoering”
 8. Firma Zorgbehang; Workshop “Ben je gek genoeg om een held te zijn? Schuilt er een held in jou?”
 9. Slingedael Korsakovcentrum; Workshop “Syndroom van Korsakov: hoe nu verder!? “Ik heb geen hulp nodig, ik doe alles zelf.”
 10. Humanitas Leeuwenhoek: Mw. M. Wijen; Workshop “Persoonlijkheidsstoornissen”

Klaar voor het nieuwe jaar!

Vanaf heden heeft de website van Mentorschap Rotterdam e.o. een nieuw gezicht gekregen. Zo is de indeling op nieuw vormgegeven en geschikt voor gebruik met pc, notebook, tablet en smartphone. Verder zijn oude artikelen gedigitaliseerd naar web content, zijn er nieuwe registratieformulieren voor aspirant mentoren en client aanmeldingen gemaakt.

Interview vrijwilligersmarkt Ridderkerk 2013

Stichting Mentorschap Rotterdam e.o. werft, selecteert en schoolt vrijwilligers voor het mentorschap. Op Youtube

Kijk ook eens op  Mentorschap Nederland  goedVertegenwoordigd  rechtspraak